How to Cook Perfect Apam Kuala Kangsar
Apam Kuala Kangsar.
You can cook Apam Kuala Kangsar using 10 ingredients and 9 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Apam Kuala Kangsar
- Prepare of Bahan A.
- It's of tepung beras ] ayakkan.
- It's of tepung gandum ].
- You need of gula.
- You need of s/kecil yis kering.
- Prepare of Bahan B.
- You need of tapai nasi.
- It's of air.
- You need of Bahan C (gaul).
- You need of kelapa parut (muda) garam.
Apam Kuala Kangsar instructions
- Cara - Gaulkan bahan A sama rata..
- .Mesinkan bahan B sehingga halus dan gaulkan bersama bahan A..
- Bubuh pewarna jika mahu..
- Peramkan sehingga 3 atau 4 jam.
- Panaskan kukusan sehingga air mendidih..
- Sapukan minyak pada loyang/alaskan loyang dengan daun pisang dan tuangkan adunan..
- Kukus selama 10 - 12 minit.
- Bila telah masak sejukkan dan hidangkan bersama kelapa parut yg telah digaulkan dengan kelapa..
- Aznie xde stock tapai tadi... jd xde bbh tapai pn... klu ada lg wangi...hihihi**.