Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

How to Cook Appetizing ♡♡Apam Cornetto♡♡

♡♡Apam Cornetto♡♡.

♡♡Apam Cornetto♡♡ You can cook ♡♡Apam Cornetto♡♡ using 20 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of ♡♡Apam Cornetto♡♡

  1. It's of ☆Bahan☆.
  2. Prepare of biji telur (A).
  3. You need of gula.
  4. You need of overlatte.
  5. Prepare of tepung gandum.
  6. It's of susu cair 100ml.
  7. Prepare of minyak masak.
  8. Prepare of coklat emulco.
  9. Prepare of capucino emulco.
  10. Prepare of Dark coklat berils.
  11. Prepare of ☆Hiasan☆.
  12. Prepare of Coklat chip.
  13. You need of Butterscotch chip coklat.
  14. You need of Manik gula.
  15. Prepare of Almond.
  16. Prepare of Acuan horn pastry*.
  17. Prepare of Baking paper (coklat @ kertas bungkus nasi lemak).
  18. It's of Gunting.
  19. It's of Stepler.
  20. You need of Gam plastik.

♡♡Apam Cornetto♡♡ step by step

  1. ☆cara☆ -------------- ▶Panaskan kukusan. tutup penutup kukus dengan kain bersih. potong baking paper ikut saiz yang dikehedaki, kemudian letakkan acuan horn pastry di atasnya.. Balut ikut bentuk acuan ngan kemas.. Kemudian stepler.. buat hingga siap semua keronsong... bahagian bawah akan nampak sikit lubang.. ambil gam seletip.. kome gam skit je cantum kat bawah tu.. supaya xde lubang.. kalau xnanti adunan turun pulak....
  2. ▶pukul telur, gula dan overlatte hingga kembang & pekat.. Masukkan tepung gamdum. Gaul hingga sebati.. Gaul dengan menggunakan spatula hingga rata. masukkan susu cair...
  3. ▶masukkan minyak.. gaul hingga sebati guna satula.. bahagikan adunan kepada 3 bahagian.. (1)plain (2)+coklat emulco (3)+ capucino emulco.. paipkan adunan kedalam kerongsong yang dah siap dicetak.. Bubuh sedikit2 setiap warna..Tuang dalam kerongsong secara berselang-seli.. adunan coklat, adunan capucino dan adunan putih. kemudian boleh la dikukus selama 15 minit...
  4. ▶susun kerongsong tadi didalam lubang kukusan... bila dah masak sejukkan kuih dahulu.. Jangan di buka lagi kerongsong ia ye...
  5. ▶cairkan dark coklat didalam oven sekejap @ kaedah double boil.. Bila dah cair..tuangkan diatas kuih td.. Taburkan atas ngan bahan taburan.. Sejukkan ia dulu. Baru bole dibuka keronsong.... siap..bole la dihidangkan....
  6. .
  7. .