Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Easiest Way to Make Tasty Apam Pisang

Apam Pisang.

Apam Pisang You can have Apam Pisang using 14 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Apam Pisang

  1. It's of bahan a (ibu).
  2. You need of tepung gandum.
  3. You need of s/t yis segera.
  4. You need of s/t gula pasir.
  5. Prepare of air.
  6. Prepare of sebatik semua bahan & perap selama 20 minit hingga berbuih.
  7. It's of bahan b.
  8. Prepare of tepung gandum }.
  9. It's of s/t paras soda baikoarbonat } ayak.
  10. You need of gula pasir.
  11. Prepare of santan.
  12. You need of secubit garam.
  13. You need of c bahan.
  14. You need of pisang masak ranum }dilecek.

Apam Pisang instructions

  1. Sediakan loyang bulat berukuran 10'... lenserkan ngan skit minyak dan alas ngan kertas kek....
  2. Sebatikan pisang yg dilecek ngan tepung, gula dan garam..gaul sebati...
  3. Masukkan santan... sebatikan lagi......
  4. Masukkan ibu roti yg telah naik.. gaul hingga sebati..perap hingga naik selama 30-40 minit....
  5. Didihkan kukusan dahulu... tuangkan adunan ke dalam loyang...ratakan.. biarkan selama 10 minit.. kemudian kukus selama 40 minit diatas apibesar... siap....
  6. Bole dihidangkan bersama kelapa parut yg tlah digaul bersama garam @ mkn cm tu je.....
  7. Aznie gaul semua ngan tangan je hingga sebati.. h isihihi.. senang.. ** suke tgk apam ni.. cara macam org dulu-dulu buat....