Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Recipe: Delicious Bihun Singapore Versi Nurul

Bihun Singapore Versi Nurul.

Bihun Singapore Versi Nurul You can have Bihun Singapore Versi Nurul using 11 ingredients and 2 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Bihun Singapore Versi Nurul

  1. You need of paket bihun yang siap dicelur.
  2. Prepare of sudu besar udang kering*.
  3. You need of biji bawang besar*.
  4. You need of bawang putih*.
  5. It's of sudu kecil lada hitam*.
  6. Prepare of kek ikan (hiriskan).
  7. Prepare of biji cendawan shiitake dihiris.
  8. You need of lobak merah dihiris.
  9. You need of mangkuk kecil tauge & kucai.
  10. You need of sudu besar sos tiram.
  11. It's of Garam dan gula secukupnya.

Bihun Singapore Versi Nurul instructions

  1. Kisar bahan yang bertanda * dan tumiskan. Masuk lobak, cendawan dan kek ikan. Masak sampai bahan layu..
  2. Masukkan sos tiram dan air sikit. Kemudian masuk bihun, tauge dan kucai. Gaul rata hingga semua sebati. Perasakan dengan garam & gula secukupnya. Siap untuk dimakan 😊.