Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

How to Make Yummy Dajaj Masywi (Ayam Panggang)

Dajaj Masywi (Ayam Panggang).

Dajaj Masywi (Ayam Panggang) You can have Dajaj Masywi (Ayam Panggang) using 15 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Dajaj Masywi (Ayam Panggang)

  1. It's of Bawang besar holland.
  2. You need of Bawang merah.
  3. It's of Bawang putih.
  4. Prepare of Halia.
  5. It's of Kunyit.
  6. It's of Cili kering.
  7. It's of Serai.
  8. Prepare of Lada hitam.
  9. Prepare of Lada putih.
  10. It's of Air.
  11. Prepare of Ayam.
  12. It's of Oregano.
  13. Prepare of Madu.
  14. Prepare of Gula.
  15. It's of Garam.

Dajaj Masywi (Ayam Panggang) instructions

  1. Kisar bahan (bawang holland, bawang merah, bawang putih, halia, kunyit, cili kering, serai, lada hitam, lada putih, air)..
  2. Tuang bahan kisaran ke dalam bekas yang berisi ayam..
  3. Masukkan oregano, madu, garam, gula dan gaulkan sebati kemudian perap selama 8 jam..
  4. Setelah 8 jam, panggang ayam dengan suhu 200°c selama 30 minit. (bergantung kepada perkakas yang anda gunakan).
  5. Siap, hias dan hidangkan untuk iftar..
  6. Tambahkan senyuman dan kasih sayang..