Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Recipe: Perfect Popiah Bihun Lobak

Popiah Bihun Lobak.

Popiah Bihun Lobak You can have Popiah Bihun Lobak using 6 ingredients and 7 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Popiah Bihun Lobak

  1. It's of Bihun.
  2. It's of Lobak merah.
  3. It's of Telur.
  4. Prepare of Bawang putih.
  5. You need of Buah keras.
  6. You need of Serbuk lada (atau 6 biji lada / ikut rasa).

Popiah Bihun Lobak instructions

  1. Parutkan lobak merah dengan menggunakan pemarut keju.
  2. Rendamkan bihun dalam air panas sehingga mengembang, toskan, dipotong-potong.
  3. Kisarkan bawang putih, buah keras dan lada.
  4. Tumis rempah yang dikisar, sehingga harum kemudian masukkan telur, gaulkan dengan rempah.
  5. Masukkan bihun dan lobak merah, tambahkan garam.
  6. Ambil kulit popiah, isikan dengan isi bihun 1 sudu besar/ikut rasa.
  7. Goreng dalam minyak panas.